Regent het op vakantie in Portugal? 3 leuke uitjes bij slecht weer!

Regent het op vakantie in Portugal? 3 leuke uitjes bij slecht weer!

Portugal is een prachtig vakantieland met zonnige stranden, adembenemende landschappen en bruisende steden. Maar wat doe je als het weer niet meezit en het regent tijdens je vakantie? Gelukkig zijn er genoeg leuke activiteiten te doen, zelfs als het regent! In dit artikel delen we 3 leuke uitjes die je kunt ondernemen op een regenachtige dag in Portugal.

Ponta Delgada

Een van de leukste steden om te bezoeken bij slecht weer is Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel in de Azoren. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn prachtige architectuur. Je kunt hier genieten van gezellige cafes, winkels en restaurants, waar je kunt schuilen voor de regen. Daarnaast zijn er ook verschillende musea die je kunt bezoeken, zoals het Carlos Machado Museum en het Grutas do Carvão, een oude lavatunnel die is omgebouwd tot een museum. Genoeg te beleven dus!

Wijnproeverij in Porto

Porto staat wereldwijd bekend om zijn portwijn. Een wijnproeverij is dan ook een perfecte activiteit om te doen op een regenachtige dag in deze stad. Er zijn talloze wijnhuizen waar je kunt genieten van de heerlijke portwijnen en waar je meer kunt leren over het productieproces. Een van de bekendste wijnhuizen is Sandeman, waar je een rondleiding kunt krijgen en natuurlijk kunt proeven van de verschillende soorten port. Een regenachtige dag wordt zo een smaakvolle en gezellige ervaring!

Coimbra Universiteitsbibliotheek

Coimbra staat bekend om zijn oude universiteit en de prachtige bibliotheek die hier te vinden is. Wanneer het regent, is een bezoek aan deze bibliotheek zeker de moeite waard. De bibliotheek is gevestigd in de universiteit van Coimbra en heeft een indrukwekkende collectie oude boeken en manuscripten. Het interieur van de bibliotheek is adembenemend, met houten boekenkasten, prachtige plafondschilderingen en een rustige sfeer. Je kunt hier urenlang dwalen tussen de boeken en genieten van de prachtige omgeving. Absoluut een aanrader!

Conclusie

Hoewel het weer tijdens je vakantie in Portugal wel eens kan tegenvallen, hoef je je zeker niet te vervelen. Er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen op een regenachtige dag. Bezoek bijvoorbeeld de stad Ponta Delgada op de Azoren, waar je kunt genieten van prachtige architectuur en verschillende musea. In Porto kun je een wijnproeverij doen bij een van de vele wijnhuizen en meer leren over portwijn. En in Coimbra kun je de University Bibliotheek bezoeken en je laten betoveren door de prachtige collectie oude boeken. Dus ook bij slecht weer is er genoeg te zien en te doen in Portugal!