5 redenen waarom je op de fiets moet stappen

5 redenen waarom je op de fiets moet stappen

Reist u elke dag naar het werk? Zo ja, dan hebben u en ik iets gemeen, samen met tientallen miljoenen anderen. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar het werk te gaan, terwijl anderen de trein of de bus nemen. Maar weinigen kiezen voor de fiets. Maar fietsen zou wel eens de beste keuze van allemaal kunnen zijn, en hier is waarom:

Het Bespaart geld

Als u ervoor kiest om met de fiets naar het werk te gaan, bespaart u vrijwel gegarandeerd geld, en wie is er in deze moeilijke tijden niet op zoek naar geld om te besparen? Ten eerste, je hoeft niet te betalen voor een auto in de eerste plaats. Ten tweede, je hoeft geen belasting te betalen voor je auto. Ten derde hoeft u niet te betalen voor brandstof en, nou ja, je krijgt het beeld.

Verbeter uw gezondheid

Nu velen van ons op het werk niet veel meer doen dan de hele dag achter een computer zitten, wordt lichaamsbeweging steeds belangrijker om goed te leven. Het is je lichaam dat je dag in dag uit aan de gang houdt, dus is het belangrijk om het in goede conditie te houden. Fietsen naar het werk is een fantastische manier om je lichaam gezond te houden. Door te fietsen hoef je ook niet meer voor en na het werk urenlang in de sportschool door te brengen, wat je geld en ook tijd bespaart. Zelfs als je met een moderne elektrische fiets zou rijden is het vaak een goede basisworkout die je nog eens nul extra tijd kost! WIN-WIN!

Maak je geest leeg

Degenen die regelmatig sporten weten hoe goed het kan voelen voor het lichaam, maar ze weten ook dat het goed voelt voor de geest. Lichaamsbeweging kan helpen om je geest leeg te maken, waardoor je afgeleid wordt van je zorgen. Het is ook een bekend feit dat cardiovasculaire oefening kan helpen bij de geestelijke gezondheid, het verminderen van zowel angst en depressie.

Help het milieu

Global warming wetenschappers suggereren dat we kunnen hebben een groot probleem op onze handen als we niet beginnen met actie te ondernemen op dit moment, en de beste plaats om te beginnen is met uw koolstofuitstoot. Een van de grootste bronnen van deze uitstoot is autorijden. Door uw auto minder te gebruiken, kunt u direct bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.

Bespaar tijd

Hoewel fietsen meestal niet wordt gezien als de snelste manier om te reizen, is het duidelijk beter dan lopen. Echter, op woon-werkverkeer met veel verkeer kan fietsen ook sneller zijn dan reizen met de bus of auto als je niet te ver weg woont. Zelfs als het langzamer gaat dan met de auto, bent u nog steeds vrij snel op uw werk en kunt u profiteren van de vele andere voordelen die hierboven zijn opgesomd.