Tips voor een onbezorgd dagje Efteling

Tips voor een onbezorgd dagje Efteling

De Efteling is natuurlijk bij uitstek het leukste uitje voor het hele gezin. Al weken verheugen de kinderen zich erop en als het dan bijna zover is, kunnen ze niet slapen door de spannen. Omdat het natuurlijk een ontzettende leuke dag moet worden en het jullie en ook de kinderen aan werkelijks niets mag ontbreken, hebben we een aantal handige tips voor je die er voor kunnen zorgen dat je onbezorgd kunt genieten en je helemaal nergens zorgen over hoeft te maken. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is naar Kaatsheuvel te rijden en vervolgens naar de poorten  van de Efteling te lopen.

Plan je bezoek op een doordeweekse dag

Plan je bezoek op een doordeweekse dag, wanneer het park minder druk is en je de attracties gemakkelijker kunt bezoeken. Uiteraard is het dan wel belangrijk te weten dat er geen vakantie is. Gelukkig heb je als voordeel dat de zomervakantie per regio wordt ingedeelt. Dus kom jij niet uit het zuiden, dan is de kans dus vrij groot dat de kinderen tijdens de vakantie in een relatief leeg park komen. Mocht het nu tijdens een doordeweekse dag niet kunnen, dan zit er niets anders op dan in het weekend te gaan. Het advies is dan wel om bij voorkeur op zaterdag te gaan. Zondag is namelijk de drukste dag van de week. 

Koop je tickets online

Wanneer je online je tickets koopt, dan heb je de kans dat je gebruik kunt maken van de Efteling kortingkaart. Dit zorgt ervoor dat je per ticket zomaar enkele euro┬┤s voordeliger uit bent. Hoe fijn is dat! Helemaal wanneer je met de kinderen gaat, kan het al snel een dure middag worden. Met alleen de tickets ben je er natuurlijk nog niet. Je moet er nog naartoe rijden, maar ook moet de auto nog worden geparkeerd en mag iets lekkers in het park zelf natuurlijk ook niet ontbreken. Kies je voor online tickets, dan heb je als bijkomend voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over de rij voor de ingang. Zo kun zo langs iedereen heen lopen en kun je direct naar je favoriete attracties.

Neem een rugzak mee

Ga jij een dag uit met korting naar de Efteling, dan mag een rugzak natuurlijk niet ontbreken. Bewaar je spullen in een rugzak of tas die je gemakkelijk kunt dragen, zodat je handen vrij zijn om attracties te bezoeken en foto's te maken. Je zult zien dat je hier ontzettend veel plezier van hebt. Mocht de tas toch in de weg zitten, dan kun je natuurlijk ook altijd nog een kluisje huren.