Ontdek Puglia

Ontdek Puglia

Italië heeft vele mooie regio's, maar wanneer je op zoek gaat naar een nogal opkomende regio kies dan eens voor Puglia. Deze regio kan je laten betoveren door al het schoons dat het heeft.  

Het schilderachtige Puglia 

Wanneer u op zoekt bent naar schilderachtige plaatsen en mooie landschappen dan is de Regio Puglia toch wel een unieke plek. Deze regio ligt in het zuiden van Italië en is enorm populair geworden de laatste jaren. Puglia heeft niet alleen veel te bieden qua landschappen maar ook qua rust, klimaat en ligging. Puglia ligt in tussen twee zeeën, namelijk de Adriatische zee en de Ionische zee. Beide zeeën zijn prachtig en zorgen voor het toerisme in deze regio. Doordat Puglia een van de armere gebieden is in Italië, is alles daar ook erg goedkoop. Wanneer je gek bent op lekker eten en goed drinken is Puglia ook een perfecte plek om heen te gaan. Hier worden veel verse producten geproduceerd. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan eens op Puglia.nl. Hier vind je nog meer informatie over deze mooie regio.  

Puglia bezienswaardigheden 

Wanneer je van plan bent om in Puglia van een heerlijke vakantie te gaan genieten bereid je dan goed voor. Je kunt hier zoveel dingen doen en beleven. Wanneer we jullie eens iets kunnen aanraden kijk dan eens naar Valle d’Itria. Deze grote vallei is ongekend met enorm mooie landschappen en de bekende trulli-huisjes. Er is eigenlijk geen andere regio waar je deze huisjes kunt gaan vinden. In Valle d’Itria vind je ook de stad Alberobello. De ligging hiervan is magisch. De stad ligt op twee heuvels die worden omring door olijfboomgaarden en weer worden gescheiden door een rivier. Verder kun je ook naar de dorpjes Ostuni, Ceglie, Cisternino, Messapica en Martina Franca gaan.  

In Fasano, Italië 

Er zijn in Italië nog veel mooie regio's. Rijd eens naar de provincie Brindis. Hier vind je de mooie stad Fasano. Deze heeft een ideale ligging. De kans is dan ook groot dat je wanneer je een rondreis maakt, je hier langs zou kunnen komen en geloof ons, alleen de weg naar deze stad toe is al een enorm feestje.