Is floaten goed voor je gezondheid?

Is floaten goed voor je gezondheid?

Floaten is zeker goed voor je gezondheid! Als je ronddrijft in een bad vol met zout, is dit niet alleen heel ontspannend, ook heeft dit veel gezondheidsvoordelen. Benieuwd waarom floaten zo goed is voor je gezondheid? Dat kun je hieronder lezen!

Helpt tegen pijn

Regelmatig last van hoofdpijn? Vastzittende nek of kramp in de schouders? Als je gaat floaten, zul je merken dat je hele lichaam ontspant en dus ook je hoofd, nek en schouders. Regelmatig floaten zorgt ervoor dat je lichaam meer tot rust komt en spieren minder gaan verkrampen. Heerlijk toch?

Lagere bloeddruk

Als je last hebt van een hoge bloeddruk, kan dit best risicovol zijn. Mensen met een hoge bloeddruk hebben namelijk meer kans op bijvoorbeeld een hartaanval of een beroerte. Hierbij speelt leeftijd overigens geen rol. Je kunt je bloeddruk verlagen door te gaan floaten. Ideaal als je last hebt van een hoge bloeddruk en deze wilt verlagen op een ontspannen manier.

Bevordert spierherstel

Sport je veel? Wil je altijd maximaal presteren? Dan is het belangrijk dat je spieren goed en snel herstellen na een inspanning. Hoe eerder je namelijk hersteld bent, des te sneller je weer kunt sporten natuurlijk. Floaten is ideaal voor sporters die hun spieren en gewrichten goed en snel willen laten herstellen, bijvoorbeeld voor duursporters die iedere keer weer wat langer en harder willen trainen. Train je voor een bepaald doel? Dan is het slim om tijdens deze voorbereiding, een aantal keer te gaan floaten, zodat je weet dat spierherstel geen probleem gaat vormen. Ook voor niet-sporters die last hebben van spieren en gewrichten, is floaten natuurlijk ook de perfecte manier om te herstellen.

Beter slapen

Wist je dat je na het floaten, heerlijk zult slapen? Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die altijd maar moeilijk in slaap kunnen komen. Floaten zorgt ervoor dat je ontspant, waardoor je de slaap veel beter kunt vatten. Je kunt bijvoorbeeld gaan floaten bij LOFF Welness. Hier word je helemaal in de watten gelegd, zodat je hier optimaal kunt profiteren van alle voordelen van floaten. Kom tot rust bij LOFF Welness, een heerlijk dagje uit, waarbij je even helemaal tot jezelf komt. Puur genieten!