Hoe richt je een kleine badkamer sfeervol in?

Hoe richt je een kleine badkamer sfeervol in?

Veel woningen in Nederland hebben een relatief kleine badkamer. In kleinere kamers kunnen sfeer en stijl moeilijker worden gecreƫerd, omdat je minder meubels en decoratie kunt plaatsen. Een kleine badkamer hoeft echter niet per se ongemakkelijk of saai te zijn. Met de juiste tips kun je de kleine ruimte sfeervol inrichten en ervan genieten. In dit artikel geven we je enkele handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

Meer sfeer in de badkamer

Een kleine badkamer inrichten kan erg leuk zijn. De badkamer is een ruimte die vooral praktisch moet worden ingericht. Maar dat betekent niet dat er geen sfeer bij komt kijken. Een kleine badkamer kun je het beste sfeervol inrichten met kleur. Kies kleuren die mooi afsteken tegen het kleine oppervlak en geef kleur aan kastjes, betegeling of kleine decoratie. Kleur kan kleine kamers visueel langer maken, waardoor de kamer groter lijkt. Kies een leuke stijl voor je badkamer en probeer je hieraan te houden. Je kunt kiezen voor natuurlijke kleuren, maar je kunt ook experimenteren met stijlen van een jaren 70 huis. Hierbij kun je de badkamer druk inrichten, met unieke kleuren en niet alleen maar strakke vormen. Kleine, kleurrijke tegels staan hierbij ook erg mooi.

Meer ruimte in de badkamer

Als jouw badkamer wat kleiner is, zal deze snel rommelig worden met handdoeken, manden en andere rondslingerende spullen. Hiervoor zijn een aantal handige oplossingen. Zorg dat je wastafelmeubel grote kastjes heeft, zodat je hier veel in kwijt kunt. Lades onderin kunnen hiervoor ook ideaal zijn. Verder kun je nog kiezen voor een zwevend wastafelmeubel. Je kunt dan onder dit meubels verschillende spullen bewaren die je liever niet in het zicht hebt. Denk aan de weegschaal, pakken met WC rollen of manden.

Als je een beetje creatief bent, kun je ervoor zorgen dat jouw badkamer een stuk ruimtelijker oogt. Kleur en licht spelen hierbij ook een belangrijke rol. Lichte kleuren zorgen voor meer ruimtelijkheid. Ook een grote spiegel aan de muur kan ervoor zorgen dat de badkamer veel groter lijkt. Als je een kleine badkamer hebt moet je wat creatiever zijn met de inrichting, maar je kunt alsnog zorgen voor een gezellige, sfeervolle kamer.