De 5 mooiste bezienswaardigheden van Spanje

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Spanje

Spanje is één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders. En dat is niet voor niets: met zijn prachtige stranden, bezienswaardigheden en heerlijke mediterrane gerechten kun je er optimaal genieten. Wil jij een bezoek brengen aan Spanje? Dan bevelen wij je een bezoekje aan deze vijf bezienswaardigheden aan.

Het Alhambra

In Granada vind je het prachtige fort Alhambra. Deze prachtige paleizen, tuinen en binnenplaatsen zijn het bezoek meer dan waard. Niet voor niets bevindt dit bezienswaardigheid zich op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier heerlijk ronddwalen tussen de gebouwen en bewonderen hoe perfect alles is bewaard gebleven.

El Escorial

Net buiten Madrid bevindt zich het koninklijke paleis El Escorial. Hier beleef je een unieke combinatie van kunst, geschiedenis en cultuur. Dit bezienswaardigheid bevat onder andere een paleiscomplex, een tuincomplex en een bibliotheek. Deze bezienswaardigheid bevat tal van schatten, waaronder een hele verzameling aan kunstwerken.

Sagrada Familia

De stad Barcelona is bekend om de Sagrada Familia. Deze kathedraal is een bezoek meer dan waard. Het bouwwerk van Gaudi staat bekend als een modernistisch meesterwerk en bevat talloze bijzondere details. Deze bezienswaardigheid bevat naast de architectuur ook prachtige kunstwerken die je tijdens je bezoek bewonderen. In Barcelona vind je ook andere werken van Gaudi, zoals Park Güell. Ook deze zijn zeker de moeite waard.

La Mezquita

In Córdoba bevindt zich de bekende moskee La Mezquita. Deze in 876 gebouwde kerk is bekend om zijn indrukwekkende architectuur. Het interieur bevat onder andere een prachtige overgang van Romeinse en Arabische stijlen. La Mezquita bevat veel mooie plekken, waaronder een prachtige tuin en een bekende binnenplaats.

Plaza de España

In Sevilla bevindt zich de bekende Plaza de España. Deze prachtige plein bevat onder andere een fontein, een groot meer en prachtig uitgevoerde steegjes. Naast dat het bekend staat om haar prachtige architectuur, is Plaza de España ook bekend door verschillende verfilmingen. Op dit grote plein kun je ook even een drankje doen of wat eten.

In Spanje zijn er talloze bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Deze vijf vinden wij persoonlijk het mooist, maar er zijn nog veel meer prachtige dingen te bekijken in het land. Wat vind jij de mooiste plek van Spanje?