Op vakantie naar Hongarije? Deze 3 dranken moet je geproefd hebben!

Op vakantie naar Hongarije? Deze 3 dranken moet je geproefd hebben!

Ben je van plan om deze zomer op vakantie naar Hongarije te gaan? Dan heb je geluk, want naast het prachtige landschap en de rijke cultuur heeft Hongarije ook een aantal unieke en heerlijke dranken. Als je een liefhebber bent van lokale specialiteiten, dan moet je zeker deze 3 dranken proeven tijdens je verblijf in Hongarije.

Palinka: de nationale drank van Hongarije

Als je op zoek bent naar een traditionele Hongaarse drank, dan moet je zeker Palinka proberen. Palinka is een sterke fruitbrandewijn die al sinds de veertiende eeuw wordt geproduceerd in Hongarije. Het wordt gemaakt van verschillende soorten fruit, zoals pruimen, peren, appels en kersen. Elke regio in Hongarije heeft zijn eigen specialiteiten en smaken als het gaat om Palinka. Sommige varianten van Palinka hebben zelfs een beschermde geografische aanduiding, wat betekent dat ze alleen geproduceerd mogen worden in een specifieke regio. Als je een echte liefhebber bent van sterke drank, mag je Palinka zeker niet missen tijdens je vakantie in Hongarije.

Tokaji: een edele wijn uit Hongarije

Hongarije staat bekend om zijn uitstekende wijnen, en een van de bekendste en meest prestigieuze is Tokaji. Tokaji is een zoete dessertwijn die gemaakt wordt van druiven die zijn aangetast door de edele rotting, ook wel bekend als botrytis cinerea. Deze schimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen en meer suiker en smaakstoffen bevatten, wat resulteert in een unieke zoetheid en complexiteit van de wijn. Tokaji-wijnen zijn al eeuwenlang populair en werden zelfs geprezen door koningen, keizers en schrijvers zoals Voltaire en Goethe. Tijdens je vakantie in Hongarije moet je zeker een bezoek brengen aan een van de vele wijnhuizen in de regio Tokaj en genieten van een glas heerlijke Tokaji-wijn.

Fröccs: verfrissend en uniek

Als je op zoek bent naar een verfrissend drankje tijdens de warme zomermaanden, dan is Fröccs de ideale keuze. Fröccs is een lokale specialiteit en kan worden omschreven als een mix van wijn en bruiswater. Het wordt geserveerd in verschillende verhoudingen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Fröccs is een populaire drank in Hongarije en wordt vooral gedronken tijdens zomerse evenementen en feesten. Het is niet alleen verfrissend, maar ook een geweldige manier om nieuwe wijnen te proeven en te ontdekken. Dus als je op zoek bent naar een unieke en verfrissende drank tijdens je vakantie in Hongarije, probeer dan zeker een Fröccs.

Als je op vakantie naar Hongarije gaat, zijn er een aantal dranken die je echt moet proeven. Palinka, de nationale drank van Hongarije, is ideaal voor liefhebbers van sterke drank. Tokaji, een heerlijke zoete dessertwijn, biedt een unieke smaakervaring. En Fröccs, een mix van wijn en bruiswater, is de perfecte verfrissing tijdens de warme Hongaarse zomers. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur en ontdek de smaken van Hongarije!

Wil je meer weten over deze heerlijke dranken en waar je ze kunt proeven? Klik dan hier voor meer informatie.