Mogen kinderfeestjes doorgaan?

Mogen kinderfeestjes doorgaan?

Kinderfeestjes mogen gevierd worden, uiteraard wel onder bepaalde voorwaarden. Zo mogen er maximaal twee volwassenen van buiten het gezin het kinderfeestje bijwonen en mogen er maximaal dertig mensen in totaal aanwezig zijn; volwassenen en kinderen (onder de dertien jaar) bij elkaar opgeteld. Een kinderfeestje kan dus gewoon gevierd worden!

Voorbeeld kinderfeestje in Coronatijd

Kinderfeestje tijdens Corona? Het is zeker mogelijk. Als je het bijvoorbeeld leuk lijkt om een DJ uit te nodigen op het kinderfeestje van je kind, is dat nu gewoon mogelijk. In dit geval telt deze DJ als één volwassene, samen met de ouders komt het totaal aantal volwassen hiermee op drie. In dit geval mag er zelfs nog een volwassene uitgenodigd worden, daarmee komt het aantal volwassene op het totale toegestane aantal van vier. Er kunnen in dit geval nog maximaal zesentwintig kinderen worden uitgenodigd, wat het totaal op dertig mensen brengt. Er is dus nog veel mogelijk in Coronatijd.

Tref voorbereidingen voor kinderfeestje in Coronatijd

Als je een kinderfeestje goed voorbereid in Coronatijd, is het mogelijk om toch de verjaardag van je kind te vieren. Communiceer hierbij wel duidelijk naar de ouders wat er van hen verwacht wordt. Het is belangrijk dat ouders bij een kinderfeestje hun kinderen afzetten en niet mee naar binnen gaan. Wat ook belangrijk is dat ouders hun kind niet brengen als iemand van het gezin zich niet goed voelt of Corona heeft. Je kunt deze punten natuurlijk prima op de uitnodiging zetten, waarbij je ervan uit kunt gaan dat de ouders het dan zullen lezen. Bij twijfel, zou je de ouders ook nog even kunnen bellen voor de zekerheid. Als iemand van je eigen gezin zich niet goed voelt op de dag van het feest, kan het feest uiteraard ook niet doorgaan.  

Kinderfeestje met extra beschermingsmiddelen

Naast het opvolgen van de maatregelen is het mogelijk om nog een stapje verder te gaan. Als je een DJ inhuurt, kun je bijvoorbeeld vragen of er een transparant scherm neergezet kan worden, zodat de veiligheid honderd procent gewaarborgd is. Hiermee is contact met de kinderen en de volwassenen namelijk uitgesloten, dit is voor ouders vaak een extra geruststelling. Ook kun je vragen of de DJ regelmatig zijn handen wil desinfecteren tijdens het kinderfeestje. Veiligheid voor alles!

Online kinderfeestje

Als je kiest voor een online kinderfeestje, weet je zeker dat er niets kan gebeuren. In dit geval weet je zeker dat het altijd door kan gaan en je kunt er ook online een prima feestje van maken. Spelletjes doen, zingen, er is online van alles mogelijk!