Gemakkelijk je interieur opfrissen in 3 stappen

Gemakkelijk je interieur opfrissen in 3 stappen

Als je het gevoel hebt dat het interieur wat saai of verouderd is geworden, kan het opfrissen van het huis een hele klus lijken. Maar het goede nieuws is dat het opfrissen van het interieur geen grote renovatie of enorme uitgaven hoeft te betekenen. Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je het huis nieuw leven inblazen en een frisse, nieuwe uitstraling geven. In dit artikel delen we drie eenvoudige stappen om het interieur op te frissen, zonder dat er daarvoor grote veranderingen nodig zijn. 

1. Verander de kleuren

De kleuren in het interieur bepalen voor een groot deel de sfeer in huis. Door de kleuren aan te passen, kun je het interieur een compleet nieuwe uitstraling geven. Het is niet nodig om alle muren te schilderen of nieuwe meubels te kopen. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Begin bijvoorbeeld met het vervangen van de kussens op de bank. Kies voor kussens in een andere kleur of met een ander patroon. Ook een nieuw vloerkleed kan al veel doen voor de uitstraling van het interieur. Kies een kleur die past bij de rest van het interieur, maar die toch net iets anders is dan wat je gewend bent. Zo creƫer je een frisse en vernieuwende uitstraling.

Als je wat meer durft, kun je ook een muur schilderen in een andere kleur. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur in een felle kleur. Dit geeft het interieur direct een boost. Vergeet ook niet om accessoires zoals vazen, kaarsen en lampen af te stemmen op de nieuwe kleuren in het interieur.

2. Voeg nieuwe elementen toe

Het toevoegen van nieuwe elementen aan het interieur kan ervoor zorgen dat het interieur een nieuwe look krijgt. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe gordijnen of een nieuw dekbedovertrek. Ook het vervangen van oude handdoeken en keukendoeken kan veel doen voor de uitstraling van het interieur. Ook het toevoegen van een aantal nieuwe accessoires kan ervoor zorgen dat het interieur er weer als nieuw uitziet, bijvoorbeeld een leuke decoratie ladder voor in de woonkamer. Deze zijn verkrijgbaar bij Houtenladders

3. Vernieuw de indeling

Soms kan het veranderen van de indeling van de meubels al genoeg zijn om het interieur een nieuwe look te geven. Begin met het verplaatsen van de bank en de stoelen. Zet ze eens in een andere opstelling en kijk wat het effect is. Je zult zien dat het interieur direct een andere uitstraling krijgt. Ook het verplaatsen van accessoires kan veel doen voor de sfeer in huis. Zet bijvoorbeeld een aantal planten op een andere plek of hang een nieuw schilderij op. Door kleine veranderingen aan te brengen, kun je het interieur op een gemakkelijke manier opfrissen.