Een tafelzeil voor een ronde tafel kopen? Lees eerst onze tips!

Een tafelzeil voor een ronde tafel kopen? Lees eerst onze tips!

Heb jij een ronde tafel aangeschaft of al in huis staan? Wil je deze tafel graag beschermen tegen beschadigingen en vlekken? Voor een ronde tafel heb je een rond tafelzeil nodig. Deze wordt zo gesneden dat deze precies mooi over de ronde tafel heen valt. Alleen welke maat moet je kiezen en hoe maak je het tafelzeil schoon? In deze blog vertellen wij je er alles over.

Welke diameter als rond tafelzeil?

Als je een ronde tafel hebt, kan het vinden van de juiste diameter voor een rond tafelzeil lastig zijn. Er zijn echter enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om te bepalen welke maat je nodig hebt.

1. Meet de diameter van de tafel

Om te beginnen meet je de diameter van de tafel op. Dit is de afstand tussen twee punten op tegenovergestelde randen van de cirkel. Zorg ervoor dat je precies in het midden meet om een ​​nauwkeurige meting te krijgen.

2. Voeg extra ruimte toe

Nadat je de diameter hebt gemeten, voeg dan ongeveer 20 tot 30 cm extra ruimte toe aan jouw meting. Dit zorgt ervoor dat het tafelzeil over de rand van de tafel valt. Dit geeft een mooiere uitstraling en is ook fijner als je aan tafel zit.

3. Kies het juiste materiaal

Wanneer je weet welke maat je nodig hebt, is het tijd om het juiste materiaal te kiezen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten materialen beschikbaar waaronder PVC en vinyl. Plastic en vinyl zijn populaire keuzes omdat ze waterbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken zijn.

4. Bestel het rond tafelzeil

Als je alle stappen hebt doorlopen is het tijd om een rond tafelzeil aan te schaffen.

Hoe maak je een tafelzeil schoon?

Dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je een rond tafelzeil schoon houdt. Materialen als PVC en vinyl kunnen worden gereinigd met water en zeep of met behulp van huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat je geen bijtende middelen gebruikt. Dit kan namelijk het materiaal aantasten en dat wil je voorkomen. Als je het ronde tafelzeil hebt gereinigd zorg dat dan je goed de zeepresten verwijderd. Hier kunnen namelijk vlekken door ontstaan en het zeil wordt er plakkerig van.