De belangrijkste slimme thermostaten en hoe je ze goedkoop kunt kopen

De belangrijkste slimme thermostaten en hoe je ze goedkoop kunt kopen

De prijzen van slimme thermostaten veranderen niet veel tussen retailers, hoewel je soms kortingen kunt vinden via elektronische verkopers zoals Thermostaat.net, Currys en Argos.

Vergeet niet om rekening te houden met de installatiekosten. Of je nu via de fabrikanten zelf – zoals Hive of Google Nest Thermostaat – of via retailers gaat, je kunt er meestal voor kiezen om ze met of zonder installatie te kopen. Dus als je handig bent kun je veel geld  besparen. Een aantal energieleveranciers verkoopt ook slimme thermostaten en installeert deze voor u, en het kost over het algemeen ongeveer hetzelfde als rechtstreeks naar de fabrikant gaan. Sommige energietarieven omvatten ook een slimme thermostaat - ze worden vaak aangeprezen als gratis producten omdat u de initiële kosten niet betaalt, maar u betaalt over het algemeen via hogere rekeningen.

We hebben de belangrijkste providers opgesomd en wat hun kit kan doen, maar aangezien sommige van de hippe soorten bedieningselementen u misschien niet bekend zijn, volgt hier een uitleg van wat de verschillende functies eigenlijk doen. De coole eigenschap van alle slimme thermostaten is dat je je verwarming verandert met je telefoon - of je nu onderweg bent, op de bank ligt of uitslapen.

Functies van smart thermostaten

Andere functies verschillen per thermostaat, maar veel voorkomende functies zijn onder meer regeling voor meerdere kamers, warmwaterregeling, 'geofencing' om bij te houden wanneer u uw huis verlaat en binnenkomt, tochtdetectie, veiligheids- en vakantiemodi om uw leidingen te beschermen wanneer u er niet bent, en feedback over uw verwarmingspatronen.

Niet elk model heeft al deze functies, maar de meeste komen voor bij verschillende merken.

Zij doen. De meeste kunnen werken met Thermostaat.net Echo, Google Home en IFTTT (wat staat voor 'if this, then that'; het is een online platform dat apps en apparaten met elkaar kan verbinden). Een beperkter aantal werkt met Microsoft Cortana en Apple HomeKit. Nadat je je smart thermostaat hebt verbonden met je smart home-apparaat, zou je Alexa (Thermostaat.net Echo), Cortana of Google moeten kunnen vragen om je verwarming op een bepaalde temperatuur in te stellen, de verwarming te verhogen of te verlagen, of om te controleren welke temperatuur je huis is op - onder andere funky functies.