5 redenen waarom jij regelmatig eiwitshakes moet drinken

5 redenen waarom jij regelmatig eiwitshakes moet drinken

Eiwit shakes ken je waarschijnlijk wel. Het wordt gemaakt van het restproduct weipoeder wat overblijft bij de productie van kaas uit koemelk. Als je een eiwit shake wilt kopen dan kun je grofweg kiezen uit drie verschillende soorten whey proteïne:

- concentraat: bevat tussen de 30 en 89% eiwit

- isolaat: bevat meer dan 90% eiwit

- hydrolisaat: bevat meer dan 90% eiwit en is zuiverder dan isolaat. Biedt de best opname van de drie soorten.

- Hydrolisaat is de zuiverste eiwit shake die je kunt kiezen. Het zijn in feite voor verteerde eiwitten en bieden de meest zuiverste eiwitten. Daarom worden de eiwitten sneller opgenomen dan bij de concentraat of isolaat eiwitten.

Hydrolisaat is dus de beste keus voor een eiwit shake. Maar waarom zijn eiwit shakes dan zo goed voor je? Het biedt zeker niet alleen voordelen voor de fanatieke sporter. Iedereen heeft voordelen bij het drinken van eiwit shakes. Hieronder geef ik je vijf redenen waarom ook jij regelmatig een eiwit shake zou moeten drinken!

Eiwit shakes helpen bij het afvallen

Als je graag wil afvallen dan kun je het beste gaan sporten. Je kunt bijvoorbeeld een fietsen op een hometrainer of aan krachttraining doen in de sportschool. Maar eiwitshakes kunnen je helpen bij het afvallen!

Eiwit shakes bevatten heel veel eiwitten. En eiwitten verzadigen heel goed waardoor ze een perfect wapen zijn tegen het hongergevoel. Wanneer je een eiwit shake drinkt zal je gedurende de dag minder honger hebben! Je lichaam heeft namelijk meer tijd nodig om de eiwitten te verteren dan bij bijvoorbeeld koolhydraten.

Heb je flinke trek? Neem dan een eiwit shake en je kunt er weer even tegenaan! Wil je graag snel en verantwoord afvallen? Volg een bewezen weekmenu voor afvallen en neem dan regelmatig een eiwitshake om de honger tegen te gaan!

Spierherstel

Wanneer spieren beschadigd zijn, bijvoorbeeld na een zware krachttraining. Gebruiken ze eiwitten om weer te herstellen. De zuivere eiwitten in een (hydrolisaat) shake geven je spieren de eiwitten die het zo hard nodig heeft na een stevige workout!

Wil je profiteren van eiwitten bij het spierherstel na een workout? Neem dan voor de training en na de training een eiwit shake. Op deze manier hebben je spieren genoeg eiwitten om te herstellen en te groeien!

Minder stress door eiwit shakes

Misschien niet direct wat je verwacht bij een eiwit shake.. Maar de whey in een eiwit shake stimuleert de product van serotonine. Serotonine is een stofje wat verantwoordelijk is voor je stemming. Doordat de whey in een eiwit shake de productie van serotonine stimuleert heb je dus minder stress en een beter stemming. 

Wil jij minder stress en een betere stemming? Neem dan regelmatig een eiwit shake!

Een eiwit shake is een makkelijke en lekkere snack

Heb je tussendoor of in de avond flinke trek? Dan is een eiwit shake een prima manier om deze trek op een gezonde manier te stillen. Neem wat amandelmelk en wat whey. Mix er eventueel wat vers fruit bij en je hebt een heerlijke shake. Supermakkelijk en een stuk gezonder dan andere snacks!

Een eiwit shake stimuleert vet verlies

Volg je een dieet waarbij je minder eet om wat af te vallen? Dan kunnen eiwitshakes je helpen om het vetverlies te stimuleren! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die tijdens een dieet eiwit shakes drinken meer vet verliezen en minder spieren verliezen als mensen die geen eiwitshakes drinken tijdens het dieet.

Wil jij het maximale uit je dieet halen? Drink dan regelmatig een eiwit shake!