5 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Lecce

5 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Lecce

Lecce, ook wel bekend als het 'Florence van het Zuiden', is een prachtige stad gelegen in de regio Apulië in het zuiden van Italië. De stad staat bekend om zijn barokke architectuur en rijke geschiedenis. Als je Lecce bezoekt, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Hier zijn vijf must-see attracties in Lecce.

1. Het amfitheater

Het amfitheater van Lecce is een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters in Italië. Het werd gebouwd in de 2e eeuw na Christus en bood plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers. Tegenwoordig wordt het amfitheater gebruikt voor concerten en andere culturele evenementen. Het is een geweldige plek om de geschiedenis van Lecce te ervaren en te genieten van de prachtige architectuur.

2. Het Piazza del Duomo

Het Piazza del Duomo, ook wel bekend als het Plein van de Kathedraal, is het hart van Lecce. Omringd door prachtige barokke gebouwen, is dit plein een van de meest pittoreske plekken in de stad. De belangrijkste attractie van het plein is de kathedraal van Lecce, een indrukwekkend voorbeeld van barokke architectuur. De kathedraal heeft een prachtige gevel en is van binnen net zo spectaculair. Vergeet ook niet om het bijbehorende klooster te bezoeken, dat nu dienst doet als museum.

3. Het Romeinse theater

Het Romeinse theater van Lecce is een van de oudste attracties van de stad. Gebouwd in de 1e eeuw na Christus, werd het theater gebruikt voor Romeinse toneelstukken en andere evenementen. Vandaag de dag zijn er nog steeds regelmatig optredens en concerten in het theater. Het is een geweldige plek om te genieten van de cultuur en geschiedenis van Lecce. Vergeet niet om rond te dwalen in het omliggende park en te genieten van het prachtige uitzicht op de stad.

4. Het Palazzo dei Celestini

Het Palazzo dei Celestini is een prachtig kloostercomplex uit de 17e eeuw. Het is een van de meest indrukwekkende barokke gebouwen in Lecce. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een kerk, een klooster en een kapel. Het interieur van het Palazzo dei Celestini is absoluut adembenemend, met prachtige fresco's en andere kunstwerken. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.

5. Het Castello di Carlo V

Het Castello di Carlo V, ook bekend als het Kasteel van Karel V, is een imposant fort dat uitkijkt over de stad Lecce. Het kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw door keizer Karel V als verdediging tegen de Ottomaanse invasie. Het is een uitstekend voorbeeld van de militaire architectuur uit die tijd en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Het kasteel herbergt ook een museum dat de geschiedenis van Lecce en het kasteel zelf vertelt.

Lecce is een stad vol prachtige bezienswaardigheden en het is moeilijk om slechts vijf hoogtepunten te kiezen. Naast de genoemde attracties zijn er nog talloze andere interessante plekken om te bezoeken, zoals de Basilica di Santa Croce en de Porta Napoli. Als je van geschiedenis, architectuur en cultuur houdt, is Lecce zeker een stad die je gezien moet hebben.