Verschillende soorten gitaren voor verschillende muziekstijlen

Verschillende soorten gitaren voor verschillende muziekstijlen

Gitaren zijn er in alle soorten en maten. Er zijn zelfs zoveel verschillende soorten gitaren dat het moeilijk kan zijn om te weten welke voor jou geschikt is. In dit artikel bekijken we enkele van de populairste soorten gitaren en hoe ze gewoonlijk worden gebruikt in verschillende muziekstijlen. Na het lezen hiervan zou je een beter idee moeten hebben van welke gitaar geschikt is voor jou en het soort muziek dat je wilt spelen.

Akoestische gitaren

Akoestische gitaren zijn het populairste type gitaar. Ze zijn veelzijdig en kunnen gebruikt worden voor verschillende genres, waaronder country, folk, pop, rock en blues. Akoestische gitaren zijn over het algemeen kleiner en lichter dan elektrische gitaren, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren en langdurig te bespelen zijn. Ze zijn ook minder duur dan elektrische gitaren, waardoor ze een prima optie zijn voor beginnende gitaristen

Elektrische gitaren

Elektrische gitaren worden meestal gebruikt bij rock en blues. Ze zijn groter en zwaarder dan akoestische gitaren en hebben een versterker nodig om goed hoorbaar te zijn. Elektrische gitaren zijn duurder dan akoestische gitaren, maar ze bieden een breder scala aan geluiden en tonen. Als je geïnteresseerd bent in het spelen van rock- of bluesmuziek, dan is een elektrische gitaar een goede optie voor jou!

Basgitaren

Basgitaren zijn qua grootte en vorm vergelijkbaar met elektrische gitaren, maar hebben een lager toonbereik. Ze worden meestal gebruikt in jazz, funk, reggae en rockmuziek. Basgitaren kunnen bespeeld worden met een plectrum of met je vingers. Als je geïnteresseerd bent in het spelen van een van deze muziekgenres, dan is een basgitaar een goede optie voor je

Welke gitaar kies jij?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten gitaren op de markt. Het is belangrijk om te weten welk type gitaar geschikt is voor jou en het soort muziek dat je wilt spelen voordat je een aankoop doet. Akoestische gitaren zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende genres worden gebruikt. Elektrische gitaren worden doorgaans gebruikt bij rock en blues. Basgitaren worden meestal gebruikt in jazz, funk, reggae en rockmuziek. Hopelijk heeft deze blog je geholpen je keuzes te beperken, zodat je de perfecte gitaar voor jou kunt vinden!