Het belang van teambuilding

Het belang van teambuilding

Je hoort en leest de laatste tijd natuurlijk steeds vaker hoe belangrijk of het is dat je met je team regelmatig iets leuks onderneemt. Dit kan de ene keer een avond naar de kroeg zijn, maar ook een spelelement doet het altijd goed. De belangrijkste reden om te doen aan teambuilding, is om ervoor te zorgen dat jullie elkaar beter leren kennen en nog meer voor elkaar door het vuur gaan. Uiteraard is het af en toe ook gewoon gezellig en moet een teamuitje organiseren toch minimaal één of twee keer per jaar op de agenda staan. Om je een idee te geven hoe belangrijk dit is voor de teamgeest, hebben we er een aantal voordelen voor je uitgepikt.

Hecht en positief team

Eén van de grote voordelen van het organiseren van een teamuitje, is dat je zorgt voor een extra hecht en ook vooral positief team. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je elkaar namelijk op een hele andere manier leert kennen. Wat je namelijk vaak ziet, is dat je iemand ineens heel anders ziet, wat je van te voren helemaal niet voor mogelijk had gehouden. Vooral wanneer het een teamuitje is geweest waar nog lang over nagesproken zal worden, schept dit ook op de werkvloer een band. Daarnaast is gebleken dat collega’s die het gezellig hebben met elkaar, niet alleen hechter zijn, maar ook productiever zijn.

Vertrouwen groeit

Wanneer je met je team iets spannends gaat doen, dan zul je altijd zien dat iedereen in een bepaalde natuurlijke rol schiet. Waar de één juist direct de leiding pakt, heb je ook altijd een paar waterdragers en ook afwachters in een team. Omdat je afhankelijk bent van elkaar, zorgt het er ook voor dat het vertrouwen in elkaar groeit. Stel dat jullie een opdracht moeten voltooien, dan is het wel prettig te weten dat er iemand in je team zit die dit ook daadwerkelijk lukt. Dit kun je dan vervolgens weer projecteren op de werkvloer, waardoor je de volgende keer ook met bepaalde vraagstukken naar de persoon toe gaat waarschijnlijk.

Verbonden

Niet alleen zorgt teambuilding voor vertrouwen onderling. Ook doordat je samen tijd doorbrengt in een andere setting zal je steeds meer verbonden met elkaar zijn. Dus willen jij en je team ook iets leuks doen, dan zijn er een aantal te gekke mogelijkheden die volledig door Flitz Events voor jou en je team worden georganiseerd. Het enige wat jij hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig is.