Tips en ideeën voor leuke wanddecoratie

Tips en ideeën voor leuke wanddecoratie

Wie zijn woning wat wil opvrolijken denkt al snel aan nieuwe meubels, vloerkleden en lampen. Een vaak onderschat onderdeel van de kamer is echter de wand. De wanden van de kamer nemen de meeste oppervlakte in beslag, zeker als je niet veel ramen hebt. Het is daarom belangrijk om de muren van je woning ook mee te nemen in de inrichting. Wat kun je allemaal gebruiken om je wanden mooier te maken? In dit artikel hebben wij voorbeelden en tips.

Verf en behang

Als je de wanden van je woning wat op wil vrolijken, is het verven of behangen van de muur natuurlijk het meest voor de hand liggend. Op deze manier zorg je meteen voor een hele andere sfeer in huis. Als je gaat behangen, kun je ook kiezen voor behang met een subtiel patroon, om voor wat meer speling te zorgen. Je kun ook één van de muren een feller kleurtje geven, om de ruimte wat gezelliger te maken.

Kunstwerken

Om je muren wat interessanter te maken, kun je ook wat kunst ophangen. Koop een mooi schilderij, of hang een andere vorm van kunst op je muur. Tegenwoordig hoeft een leuk kunstwerk helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een wandkleed kopen bij Home Island, met een foto of kunst, om een groter gedeelte van je muur te versieren.

Overige opties

Je kunt nog veel meer dingen bedenken om je wanden op te vrolijken. Zo kun je bijvoorbeeld een grote spiegel ophangen. Het voordeel hiervan is dat de kamer hierdoor een stuk groter en ruimer lijkt. Je kunt ook een foto groot laten bedrukken op een canvas doek, of op een andere stof. Op deze manier kun je mooie herinneringen aan een trouwerij, verjaardag, vakantie of een foto met het gezin ophangen en er voor altijd van blijven genieten. Ben jij fan van een serie, film of boekserie? Dan kun je ook een mooie poster ophangen. Je denkt hierbij al snel aan de slaapkamer van een tiener, maar online kun je de mooiste strakke, handgemaakte posters vinden. Deze zijn vaak wat luxer en duurder, waardoor het slim is om ze in te lijsten. Zo voorkom je schade.