Heb je een milieusticker nodig voor je elektrische auto in Duitsland?

Heb je een milieusticker nodig voor je elektrische auto in Duitsland?

Binnen de milieuzones en in bepaalde steden van Duitsland is een milieusticker voor je elektrische auto verplicht. Als je binnenkort naar Duitsland gaat, is het verstandig om je hierin te verdiepen. Rij je namelijk een milieuzone in waar dit verplicht is en je hebt geen milieusticker, dan krijg je een boete. Heb jij al een milieusticker?

Milieuzones en steden waar je een sticker moet hebben

In 2008 werd de milieusticker ingevoerd en inmiddels zijn er al tientallen milieuzones en steden waar je verplicht deze sticker moet laten zien. De ontwikkelingen in Duitsland op dit gebied gaan hard, er komen steeds meer zones en steden bij waar je deze sticker moet laten zien. Met je elektrische auto naar Duitsland? Zoek vooraf goed uit of je route door een milieuzone loopt of dat je een stad gaat bezoeken waar je deze sticker moet hebben. Op het moment dat je veel door Duitsland reist en ook nog eens door verschillende delen, doe je er goed aan om sowieso deze sticker aan te schaffen.

Incidentele reis door Duitsland

Ga je eenmalig naar Duitsland? Ga je op reis en moet je door Duitsland heen om op je bestemming te komen? Dan kun je overwegen om geen milieusticker aan te schaffen. Uiteraard is dit alleen mogelijk als je op je route niet door een milieuzone komt of een stad gaat bezoeken waar deze sticker verplicht is. Dit vergt wel enige voorbereiding, maar het scheelt je wel in de kosten.

Waar kun je een sticker kopen?

Je kunt gemakkelijk online een milieusticker bestellen als je er eentje nodig hebt. Het duurt ongeveer drie werkdagen voordat je deze in huis hebt, dus hou hier wel rekening mee. Je kunt ook in Duitsland nog een sticker kopen. Hou er hierbij wel rekening mee dat in Duitsland geen vaste verkoopprijs aan deze sticker hangt, de verkopende partij kan zelf de prijs bepalen. Dit kan in je nadeel zijn, want als je er onderweg achter komt dat je een sticker nodig hebt en je moet deze bij een tankstation halen, kan deze milieusticker Duitsland nog aardig duur zijn. Ruim op tijd online bestellen is dan ook het beste.