De nadelen van het dragen van schoenen binnenshuis

De nadelen van het dragen van schoenen binnenshuis

In veel huizen is het gebruikelijk schoenen uit te doen voordat je naar binnen gaat. In andere landen, zoals Amerika, is het juist heel normaal om schoenen aan te houden als je in huis bent. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van schoenen aan of uit in huis? En waar komen deze veranderingen in cultuur nou eigenlijk vandaag? Alles over het dragen van schoenen in huis lees je in dit artikel.

Verschillen in cultuur

Of mensen wel of niet hun schoenen aanhouden in huis, hangt af van de cultuur. In Aziatische culturen, zoals in Japan, is het heel normaal om je schoenen uit te doen wanneer je een huis of een gebouw binnengaat. In de meeste Europese landen is het ook gebruikelijk schoenen uit te doen voordat je een huis in gaat, al zijn de regels hier wel een stuk minder streng. Veel mensen zullen het door de vingers zien of zelfs toelaten om je schoenen aan te houden. In sommige staten van Amerika is het heel normaal om schoenen aan te houden in huis. Door de jaren heen is dit genormaliseerd, waardoor mensen er minder over nadenken. Ook kan het gezien worden als onbeleefd om mensen te vragen hun schoenen uit te doen bij de deur.

Nadelen van schoenen in huis

Als je kijkt naar de voor- en nadelen, is het logisch dat mensen je vragen om je schoenen uit te doen. Schoenen dragen naast aarde, vocht en viezigheid, ook veel bacteri├źn met zich mee. Er zijn ook vloeren die snel beschadigd raken door bepaalde schoenzolen. Je schoenen uit doen in huis is daarom een stuk schoner, veiliger en bespaart je veel tijd als het gaat om schoonmaken. Verder is het lichamelijk ook niet goed voor je om je schoenen altijd aan te houden. Logisch dus, dat veel mensen ervoor kiezen om schoenen in huis te verbieden.

Wil je mensen verzoeken hun schoenen bij de deur uit te doen? Dan kun je dit makkelijker maken om een schoenenmand of schoenenkast hal neer te zetten. Hier kunnen mensen hun schoenen dan in zetten. Je kunt hierin ook wat pantoffels of slippers leggen voor gasten, zodat zij deze aan kunnen trekken om warm te blijven.