Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?

Door de juiste zorg in te schakelen en te beschikken over goede hulpmiddelen, kan iemand tegenwoordig nog lang zelfstandig blijven wonen. Dit is natuurlijk wel zo fijn voor degene die het betreft; je eigen omgeving biedt toch de meeste levensvreugde. Maar voor de mensen om iemand heen, moet het ook leefbaar zijn en is het belangrijk dat zelfstandig wonen wel op een veilige manier plaatsvindt. Hoe je zelfstandig wonen, voor iedereen leuk kunt houden? Dat lees je hieronder!

Aanpassing woning

Door aanpassingen aan een woning te verrichten, kan iemand vaak veel langer thuis blijven wonen. Denk hierbij aan een traplift die op een simpele manier aangebracht kan worden. Hierdoor hoeft iemand alleen maar plaats te nemen op het zitje en de rest gaat vanzelf. Ook kan ervoor worden gekozen om bijvoorbeeld alle apparaten (wasmachine, droger) op de benedenverdieping te plaatsen. Met deze aanpassingen maak je het fysiek zo licht mogelijk en kan iemand langer thuis blijven wonen.

Blijf leven

Door actief te blijven in de gemeenschap, blijft iemand ook vitaal en fysiek sterk. Denk hierbij aan het actief deelnemen aan kaartclubs op een locatie buiten de eigen woning. Maar ook het maken van (korte) wandelingen zorgt ervoor dat iemand in conditie blijft. Door sociale contacten te onderhouden, weet je ook zeker dat er ook altijd een oogje in het zeil wordt gehouden, bijvoorbeeld als iemand niet op komt dagen bij een afspraak. Ook het verzorgen van een klein tuintje zorgt ervoor dat iemand vitaal en actief blijft en langer zelfstandig kan blijven wonen.

Hulpmiddelen

Ben jij mantelzorger van je moeder of vader? En heeft je moeder of vader last van bijvoorbeeld dementie? Dan zul je wel fijn vinden om snel ter plekke te kunnen zijn als er iets aan de hand is. Door te kiezen voor een noodknop voor ouderen in de woning van je moeder/vader, kun je ervoor zorgen dat als er iets is, er snel om hulp gevraagd kan worden. Noodknop ouderen online bestellen? Doe dat vandaag nog, heb je deze snel in huis! Ook kan er worden gekozen voor persoonlijk alarm voor ouderen. Hiermee kan er vanaf iedere plek in huis, maar ook buitenshuis, om hulp gevraagd worden. Ideaal als je moeder nog weleens in de tuin werkt of bijvoorbeeld boven op zolder bezig is met een hobby. Persoonlijk alarm ouderen online bestellen? Dat is mogelijk! Ook kan via een gekoppelde app gezien worden waar deze persoon zich bevindt, middels een GPS signaal. Ideaal toch?