Wat is de beste aansteker?

Wat is de beste aansteker?

Er zijn natuurlijk enorm veel aanstekers in de wereld. Van goedkope wegwerpaanstekers tot de beste aanstekers die zelfs tijdens een orkaan nog werken. Daarnaast hebben er de afgelopen jaren natuurlijk veel ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van aanstekers. Er zijn bijvoorbeeld plasma aanstekers bij gekomen. Deze aanstekers werken niet op vloeistof en een vuursteentje. Een plasma aansteker werkt met plasmastralen, een soort elektrische reactie waardoor kaars of vuurkorf direct aangaat. Een plasma aansteker wordt over het algemeen beschouwd als het beste soort aansteker. In deze blog leggen we uit waarom.

Wat is een plasma aansteker?

De naam zegt het dus al: een plasma aansteker werkt op basis van plasmastralen. Maar wat zijn plasma stralen? Waar ‘ouderwetse’ aanstekers op basis van vloeistof en een vuursteentje werken zijn plasma aanstekers verder ontwikkeld. Bij deze elektrische aanstekers wordt er namelijk een soort kleine bliksemstraal (plasma) gebruikt in plaats van een vlammetje. Dat klinkt alsof je in een nieuwe film van Back To The Future zit en zo ziet het er eigenlijk ook wel uit. Naast dat het er mooi en cool uit ziet, heeft het ook een aantal andere voordelen. Zo hoef je een plasma aansteker nooit bij te vullen. Je hoeft hem alleen maar op te laden door middel van een USB kabeltje. Wanneer een plasma aansteker is opgeladen, kan je deze gemiddeld zo’n 200 keer gebruiken.

Daarnaast is de veiligheid een groot pluspunt van een plasma aansteker. Een plasma aansteker is een stuk veiliger dan ouderwetse aanstekers, omdat er geen vlam is die de verkeerde kant op kan waaien. De plasma boog is veel stabieler dan een vuurvlam. Hierdoor is een plasma aansteker zeer goed te gebruiken tijdens verschillende weersomstandigheden. De kans dat je jezelf verbrandt is minimaal. Tenzij je natuurlijk je eigen vinger er doorheen haalt. Wil je dus een duurzame én veilige aansteker? Kies dan voor een plasma aansteker.

Plasma aansteker als relatiegeschenk

Wist je dat aanstekers (waaronder plasma aanstekers) ook nog eens makkelijk te bedrukken zijn? Ideaal als jij reclame wilt maken voor je bedrijf of organisatie. Door bedrukte aanstekers uit te delen op bijvoorbeeld een beurs of een ander evenement, vergroot je snel (en relatief goedkoop) je naamsbekendheid. Online zijn er voor het bedrukken van aanstekers veel verschillende aanbieders te vinden. Wij hebben zelf goede ervaringen met de website BudgetGift.nl. Op deze website vind je een ruim assortiment bedrukte aanstekers tegen erg scherpe prijzen. Neem snel eens een kijkje en bestel vandaag nog jouw bedrukte (plasma)aanstekers!