De hulp van een coach bij hoogsensitiviteit

De hulp van een coach bij hoogsensitiviteit

Leven met hoogsensitiviteit kan erg vermoeiend zijn. Er komen continu sterke prikkels op je af en je weet niet altijd even goed wat je hiermee moet doen. Hoogsensitiviteit kan daarom een grote uitdaging zijn om mee om te gaan. Simpele dagelijkse activiteiten kunnen voor iemand met hoogsensitiviteit als zwaar belastend en erg vermoeiend worden ervaren. In deze tekst gaan wij het daarom hebben over hoe jij jouw hoogsensitiviteit onder controle kunt houden met de hulp van life coaching Amsterdam. Een coach kan breed ingezet worden en op veel vlakken helpen bij mensen met hoogsensitiviteit. Welke dat precies zijn, lees je hier.  

Hoogsensitiviteit is persoonlijk 

Als jij hoogsensitief bent dan weet je dit waarschijnlijk al, maar hoogsensitiviteit is erg persoonlijk. De ene persoon heeft er meer moeite mee dan de andere persoon en iedereen reageert anders op bepaalde prikkels. Waar de een totaal geen last van kan hebben, ervaart de ander als een vermoeiende prikkel en andersom. Hoogsensitiviteit ziet er voor iedereen anders uit, waardoor er niet één manier is om geholpen te worden. Met de hulp van een coach kan er naar jouw specifieke situatie worden gekeken en kan er beslist worden over wat er nou het beste is voor jouw situatie en jouw ervaring. Op die manier kun je persoonlijk advies krijgen met coaching hoogsensitiviteit en goed geholpen worden voor jouw persoonlijke problemen. 

Manieren om met hoogsensitiviteit om te gaan 

Een ander ding waarbij een coach goed kan helpen, is het vinden van de juiste copingmechanismen. Wanneer je veel last ervaart van bepaalde prikkels, is het van belang om te leren om gaan met deze prikkels. Zeker prikkels die je in het dagelijks leven tegenkomt kunnen erg vermoeiend en overprikkelend werken. Leren om deze prikkels goed te verwerken is dan van groot belang. Deze technieken kunnen erg variëren en worden van persoon tot persoon bekeken. Er is niet één geschikte manier om te helpen bij het verwerken van sterke prikkels. Ieder mens is immers anders en heeft behoefte aan andere dingen. 

Hoogsensitiviteit als iets positiefs 

Veel mensen die hoogsensitief zijn als iets negatiefs, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Met de hulp van een coach en je eigen inzet kun jij jouw houding tegenover hoogsensitiviteit veranderen en het negatieve omzetten in iets positiefs. Door jouw extra inlevingsvermogen kun jij andere mensen extra goed helpen. Daarnaast kun je door positief in het leven te staan ook meer zelfvertrouwen en eigenwaarde kweken.