Waarom een uitvaartverzekering niet duur hoeft te zijn

Waarom een uitvaartverzekering niet duur hoeft te zijn

Voor 1,95 kun je al een uitvaartverzekering afsluiten. Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat je jouw nabestaanden niet opzadelt met kosten voor je afscheid. Nabestaanden hebben het al zwaar genoeg met het verwerken van het verlies, als hier ook nog eens veel werkzaamheden bijkomen in de aanloop naar het afscheid, dan kan het extra zwaar worden. Zeker als ook nog eens de kosten voor rekening komen van deze nabestaanden. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, kunnen nabestaanden zich richten op het verwerken van het verlies en hoeven ze zich nergens anders druk over te maken.


Een bescheiden uitvaart hoeft niet veel te kosten

Wie kiest voor een bescheiden uitvaart, hoeft niet bang te zijn voor hoge kosten. Een uitvaart bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij je zelf bepaalt hoe je ieder onderdeel in wilt vullen. Met andere woorden; jij bepaalt het budget van je eigen uitvaart. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige kist, om de bloemen weg te laten en het rouwwerk bescheiden te houden. Na afloop is het niet verplicht om nabestaanden iets aan te bieden, waardoor je ook deze kosten laag kunt houden.


Zet nabestaanden in en hou de kosten laag

De kosten kun je ook laag houden door te vragen of nabestaanden dingen voor je willen doen tijdens de uitvaart. Denk hierbij aan het zingen van een lied in de kerk, het maken van rouwboeketten en het verzorgen van een broodmaaltijd bij iemand thuis. Ook is het mogelijk om je eigen kist te laten maken door een familielid of vriend die handig is. Door op deze manier de kosten laag te houden, kun je toch rekenen op een uitvaart zoals jij dit in je hoofd hebt. Beschikbaar bedrag is basis voor uitvaartverzekering Sluit hier een goedkope uitvaartverzekering af. Als je eenmaal jouw goedkope uitvaartverzekering hebt afgesloten, ben je maandelijks een klein bedrag kwijt, maar heb je wel de zekerheid dat je uitvaart goed geregeld is. Met het basisbedrag wat wordt uitgekeerd voor je uitvaart, kunnen nabestaanden een waardig afscheid organiseren, waarbij zij wellicht zelf ook nog een aantal diensten voor hun rekening willen nemen. Op deze manier kun je voor een laag bedrag per maand toch rekenen op een afscheid zoals jij dit voor ogen hebt, zonder dat je nabestaanden zich zorgen hoeven te maken over hoge kosten voor je uitvaart.